Kalatuotteiden valmistus

Valmistuksessa käytämme Päijänteeltä, Puulasta ja Saimaalta pyydettyjä perinteisiä järvikaloja kuten ahven, särki, muikku, lahna ja hauki. Kalatuotteita valmistetaan pääosin säilyketuotteiksi erilaisiin maukkaisiin maustekastikkeisiin tai öljyyn säilöttynä. Valmistamme myös erilaisia kukkotuotteita sekä vakuumipakattuna tuoretuotteena savustettua ja kylmäsavustettua lohta.

Elintarvikkeiden lisäksi valmistamme ruokaa ja herkkupaloja myös lemmikeille. Näihin kuuluvat erilaiset kalasäilykkeet sekä kuivatut herkkupalat, kuten kuoreet ja muikunpäät.

  

Kalat käsitellään aina tuoreena. Säilyketuotteiden valmistuksessa käsin ja koneella peratut kalat pakataan 270/450 g säilyketölkkeihin. Säilyketölkit suljetaan koneellisesti ja keitetään paineessa. Tämä mahdollistaa tuotteiden säilyvyyden ilman säilöntä- ja lisäaineita. Mausteina käytetään suolaa, tomaattipyrettä, valkosipulia, sipulia, pippuria, tilliä ja ruokaöljyä. 

Maakuntien parhaat

  

Maaseutukeskusten Liitto ry on myöntänyt 9.6.1995 Puula-Särvin Oy:lle kunniakirjan, joka oikeuttaa käyttämään Maakuntien Parhaat -laatumerkkiä.