Järvi-Suomen Kalatuote Oy – Erikoisen hyviä kalaherkkuja

Yritys on Suomen tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin kuuluva, ainutlaatuisista herkuistaan kuuluisa kalanjalostamo. Perinteisten suosikkireseptien valmistamisen ohella yritys kokeilee ennakkoluulottomasti uutta ja kehittää ajankohtaisia tuotteita järvikalasta. Yrityksen toiminnan ytimessä on vastuullisuus ja kestävä kehitys niin ekologisesti, taloudellisesti kuin sosiaalisesti tarkasteltuna. Toimimme luonnonkauniilla maaseudulla ja toimintamme työllistää useita ihmisiä kalanjalostuksessa, kalan alkukäsittelyssä ja ammattikalastuksessa sekä tarjoaa työtä myös kalankasvatuksessa ja logistiikassa.

Ympäristöystävällistä kalanjalostusta
Tuotteet valmistetaan korkein laatustandardein, käyttäen vain kotimaista, kestävästi pyydettyä tai viljeltyä kalaa. Laajan tuotevalikoiman ansiosta voimme hyödyntää erilaiset kalansaaliit täysin ja hävikkimme on hyvin pieni. Kalankäsittelyssä syntyvistä perkuun sivuvirroista valmistetaan Juvan biokaasulaitoksella kotimaista liikennepolttoainetta. Tuotannossa käytämme uusiutuvaa energiaa.

Kalaa arkeen ja juhlaan
Järvi-Suomen Kalatuotteen tuotteita on tarjottu niin Linnan juhlissa kuin maailman huippuravintoloihin kuuluvassa Kööpenhaminassa sijaitsevassa Nomassa. Tuotteemme kuuluvat niin arkeen kuin juhlaan, ennen kaikkea ne tarjoavat helppokäyttöisiä ja maistuvia tapoja syödä enemmän kotimaista kalaa osana arkiruokaa.
Kissakosken kauniissa tehtaassa valmistetaan artesaanityönä makusäilykkeitä ja savuherkkuja -löydä niistä suosikkisi!

Järvikalaherkkujen historia
Järvi-Suomen Kalatuote Oy sai alkunsa 1980-luvulla Hirvensalmella puhtaasta vedestään kuuluisan Puulaveden rannalla. Yritys toimi alkuvuodet toiminimenä ja vuodesta 1996 aina vuoteen 2019 saakka Puula-Särvin Oy:n nimellä. Seppo ja Marjatta Pulkkisen aloittama kalanjalostus jatkuu nyt 2007 tehdyn sukupolvenvaihdoksen ja 2019 tapahtuneen omistajanvaihdoksen myötä kolmansien omistajien käsissä. Vuoden 2019 alussa yritys siirtyi uuteen aikaan Tuomas Pöyryn ottaessa vetovastuun yrityksen toiminnasta. Toiminnan ydin on edelleen sama: korkealaatuisten tuotteiden valmistaminen kotimaisesta järvikalasta.

Erikoistuotteet
Oletko kokeillut savulahnasäilykettä? Muikkukukkoa tai ahvenkukkoa säilykepurkissa? Maistuisiko marinoidut kuivatut kuoreet, joita käytetään kuoresuklaan valmistuksessa? Kuoresuklaa voitti 2018 Hongkongin luonnon- ja luomutuotteiden kansainvälisillä messuilla kilpailun parhaasta orgaanisesta tuotteesta, ja menestyskulku jatkui Singaporessa seuraavana vuonna. Maistuuko kylmäsavuhauki tai savustettu säyne? Järvi-Suomen Kalatuote valmistaa nämäkin erikoiset herkut. Eväkäs -nimellä valmistetaan lemmikeille järvikalasta elintarvikelaatuisesti ekologisia ja lisäaineettomia makupaloja sekä säilykkeitä.

Maun salaisuutena tinkimätön laatu
Järvi-Suomen Kalatuote Oy:n tuotteita myydään ympäri Suomen, säilykkeitä kaupoista löytää perinteisellä tuotemerkillämme Puula-Särvin kymmenistä hyvin varustelluista ruokakaupoista ja kymmenistä erikoisliikkeistä ja myymälöistä. Kysy kauppiaaltasi! Vaikka yritys on uudistunut, paljon on myös pysynyt samana niistä päivistä, kun perustajat kehittivät ensimmäisiä reseptejään. Tärkein pysyvistä asioista on tuotteiden tinkimätön laatu.

Kuulumme muikkuverkoon!

Ryhdy Saimaanmuikku-yhteistyökumppaniksi tai Sano muikku -tuotteiden valmistajaksi tai
hae käyttöösi Hyvää Saimaan seudulta -merkkiä. Designbrändi viestii korkeasta laadusta ja paikallisuudesta. Lue lisää!

Kumppaniksi Saimaanmuikulle

Saimaanmuikku on designbrändi, jolla rakennetaan yhteistä mielenkiintoista ja värikästä, saimaalaista mainekuvaa. Brändi on saimaalaisen pienyrittäjän päässään, ns. muikun aivoissa, kehittämä idea Saimaan seudun identiteetin rakentamisesta alueen kuntien, toimijoiden ja erityisesti yrittäjien yhteistyön voimalla. Sinäkin voit olla osa vikkelästi etenevää muikkuparvea.

Liity sinäkin muikkuverkkoon!