AINEKSET:

maun mukaan savusäilykekaloja, esim. savusärkeä
tortilloja
rapeaa kiinankaalia
avokadoa
ranskankermaa
viipaloitua chiliä
limen mehua

Ainekset:

2 hengelle
1,5 litraa vettä
4-5 keskikokoista perunaa
2 dl kermaa
1 prk Puula-Särvimen savusärkisäilyke (koko purkki)
tuoretta tai kuivattua tilliä
Persiljaa
suolaa maun mukaan

Kuori perunat ja pilko pieniksi. Perunat keitetään melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. perunoiden joukkoon lisätään tilli ja purkillinen savusärkiä liemeen. Keitetään  hetki ja lisää kerma. Lisää hienonnettu persilja keiton päälle koristeeksi.

Kokeile kerman sijasta kaurakermaa, antaa ihanan säväyksen tai vaihtoehtoisesti voit korvata kerman voinokareella.
Samalla ohjeella saat myös oivan savuahven kalakeiton, korvaamalla savusärjet Puula-Särvin savuahvensäilykkeellä.

  

Ainekset:

4-6 hengelle

Saaristolaisleipää, vaaleaa leipää
Puula-Särvimen muikunmätiä
Puula-Särvimen muikkusäilykkeitä
Tuorejuustoa
1 kpl iso punasipuli
1-2 kpl sitruunoita

1. vaihtoehto:
Käytä haluamiasi leipävaihtoehtoja cocktail palojen käyttöön, suosittelemme käyttämään kahta erilaista leipää.
Muotoile leivistä pyöreitä kiekkoja ja yhdistele tummaa ja vaaleaa leipää. Jos teet neljälle hengelle, varaa kumpiakin leipäkiekkoja per henkilö 3 kappaletta.
Sipaise reippaasti tuorejuustoa sellaisenaan jommalle kummalle leipäkiekolle. Avaa haluamasi Puula-Särvin purkki ja lisää 2-3 muikkua tuorejuustonpäälle. Lisää yrtit ja lisää vaalea tai tumma leipäkiekko päälle. Halutessasi voit koristella cocktailpalat koristetikulla kiekkojen keskeltä.

2. vaihtoehto:

Täytteenä voit käyttää myös vaihtoehtoisesti tuorenjuuston päällä Puula-Särvimen muikunmätiä. Pain tai muotoile tuorejuustosta pieni "kuppi" mätinokareelle. Lisää sulatettu muikunmätiä reilu teelusikallinen tai  kaksi teelusikallista leivän koosta riippuen. Silppua punasipuli pieneksi ja lisää maus mukaan mädin päälle. Lisää vaalea tai tumma leipäkiekko kaiken kruunuksi.

Ainekset:

2 annosta

2 siivua paahdettua saaristolaisleipää
2 siivua paahdettua täysjyvävehnäleipää
2 siivua paahdettua kauraleipää
0,25 dl majoneesia tai tuorejuustoa
puolikas tuorekurkku
½ sitruunan mehu
pippuria maun mukaan
1 pussi salaattisekoitus tai seikoittele erilaisia salaatteja
1 kpl keitetty kananmuna viipaloituna
1 kpl tomaatti viipaloituna
4-6 sälykesavumuikkua tai -ahventa

Yhdistä majoneesi tai tuorejuusto, pieneksi kuutioitu puolikas tuorekurkku, pippuri ja sitruunan mehu. Voitele leivät seoksella. Kokoa annos täyttämällä kerrosleivät salaatilla, kananmuna- ja tomaattiviipaleilla sekä savukalalla. Tikuta leivät varrastikuilla, tarjoile salaatin ja hyvän juoman kera.

Ainekset

4 dl kalalientä
4 rkl kuivaa valkoviiniä
0,5 g (1 pss) sahramia
2 isoa perunaa, lohkot veneen muotoisia
6 kpl minitomaatteja halkaistuna
8 lohkoa kurkkua veneen muotoisina
viinisuolaheinää
basilikaa
1 tlk säilykesavusärkeä

Ohje:

Keitä perunalohkoja kalaliemessä 15 minuuttia. Lisää valkoviini, kasvikset ja sahrami. Hauduta keittoa 3 minuuttia, lisää särkipalat ja jatka haudutusta 2 minuuttia.

Tarjoile keitto hyvän leivän ja smetanan kera.